EEN BIOLOGISCH EN VERANTWOORD MERK

WIJ ZIJN BIOLOGISCH

Als verantwoord fabrikant denken we in de eerste plaats aan kwaliteit:

 • We denken aan de lange termijn en duurzaamheid om onze impact op de natuur te verkleinen. We hebben heel snel gekozen voor biologische landbouw en om de voorkeur te geven aan traditionele landbouwmethodes die het milieu, de vruchtbaarheid van de bodem en de biodiversiteit beschermen: wisselteelt, seizoensgebonden en aanplanten van heggen.
 • We zijn geslaagd in onze opzet van recepten waarin alle ingrediënten afkomstig zijn van biologische landbouw: onze granen, onze peulvruchten, onze groenten, onze kruiden, onze oliën, alles is biologisch en het smaakt ook veel beter.

WE ZIJN VERANTWOORDELIJK

Onze zoektocht naar kwaliteit begint met biologisch en gaat verder met grondig onderzoek naar vragen over milieu- en sociale kwesties.

 • “Local first”. We zijn bevoorrecht met lokale partnerschappen: we zoeken eerst partners in het zuidwesten, vervolgens in Frankrijk, daarna pas bij onze buurlanden en internationaal, voornamelijk voor ingrediënten die niet in Europa groeien, zoals quinoa, cacao of specerijen.
 • "Win-win”. We zijn bevoorrecht met wederzijdse contractuele verbintenissen die een betrouwbare aankoopprijs garanderen. Een rechtvaardige vergoeding is essentieel.
 • Ecologisch ontwerp. Sinds 2018 worden al onze producten onderworpen aan een evaluatie op het vlak van ecologisch ontwerp. Ook onze kartonnen verpakkingen worden vervaardigd met 80% gerecycleerde vezels, bedrukt met plantaardige inkt en zijn 100% recycleerbaar. Onze verpakkingsspecialisten zoeken dagelijks naar oplossingen om het gebruik van plastic te verminderen.
 • Duurzame hulpbronnen In onze ateliers voeren we een beleid voor het terugdringen van afval van bij de bron via recyclagelijnen. Er werden vele investeringen gedaan om het energie- en waterverbruik te verminderen. 

WE ZIJN TRANSPARANT 

Heel concreet voor u en overeenkomstig de geldende wetgeving, betekent dit dat 100% van onze recepten en onze producten vervaardigd zijn:

 • zonder het gebruik van kleuradditieven, bewaarmiddelen of smaakversterkers
 • zonder kunstmatige aroma’s
 • zonder de toevoeging van gehydrogeneerde vetten
 • Onze landbouwgrondstoffen worden zonder synthetische pesticiden geteeld en opgeslagen.

Alle biologische producten van CÉRÉAL BIO zijn gecertificeerd door de onafhankelijke instantie CERTISYS

WE BLIJVEN WAAKZAAM 

Ons verbeteringsbeleid heeft betrekking op al onze ateliers, onze fabrieken en geldt eveneens voor onze partners:

 • Certificering van onze ateliers: alle ateliers van CÉRÉAL BIO hebben de ISO 14001-certificering in Frankrijk. Dit komt overeen met de erkenning door een externe onafhankelijk instanties van onze verbintenis om voor eigen productie te zorgen.
 • Controle van grondstoffen: onze soja en tuinbonen zijn afkomstig van onze productielijnen in het zuidwesten en we kopen granen, peulvruchten en specerijen bij geëngageerde producentenpartners. In beide gevallen zijn we voortdurend waakzaam om de kwaliteit van onze producten te garanderen met aankoopcharters.
 • Kwaliteitscontrole. Kwaliteit is elke dag, bij elke fase, bij elk product van toepassing: vanaf de ontvangst van grondstoffen tot het versturen van het afgewerkte product. Onze teams zijn betrokken bij tientallen gedefinieerde controlefasen.

WE HOUDEN VAN BIJEN

We houden van hun gezoem, hun honing en hun rol van “tuinman”-bestuiver.

Ze zijn zoveel meer dan een symbool dat we willen behouden: ze vormen een essentiële schakel in de biodiversiteit en vruchtbaarheid. Helaas zijn bijen het eerste slachtoffer van intensieve en ondoordachte landbouw, en samen met hen heeft de natuur eronder te lijden.

Sinds 2017 ondersteunen we het programma “Bienvennue aux Abeilles”, dat door 40 van onze landbouwpartners van soja werd gelanceerd. In 2020 werden meer dan 50 bijenkorven geplaats evenals 21.000 m2 bloemenvelden aangelegd om meer bijen aan te trekken op hun boerderijen.