ONTDEK

Het merk

MISSIE EN ENGAGEMENTEN

Bij CÉRÉAL BIO is het onze missie om u te helpen plantaardige voeding te ontdekken dankzij een heerlijk aanbod dat net zo gevarieerd is als uw wensen.

Smaak, evenwicht en veel keuze om aan de dagelijkse sleur te ontsnappen!

ONZE GESCHIEDENIS

CÉRÉAL BIO is een merk met een buitengewone geschiedenis: het is een menselijk avontuur van interesse, ontmoetingen en voornamelijk verbintenissen ten aanzien van iedereen. We doen de dingen graag goed om u te verrassen en zo was het reeds van bij het begin.

1936

Het wonderbaarlijke meel van mijnheer Bomel

Het avontuur van CÉRÉAL BIO begint in 1936 in Annonay, in het hart van de Ardèche.

Meneer Bomel, eigenaar van een molen en nieuwsgierig van aard, stelt zich vragen. Waarom worden volle granen voorbehouden voor het vee? En waarom worden ze niet gebruikt in de voeding voor mensen?

Aangemoedigd door zijn vrouw, apothekeres en homeopathisch arts, gaat hij het avontuur aan van het volkoren meel en al snel werkt hij samen met een kinderdagverblijf. En zoals reeds werd aangetoond beschikte volkoren meel over nutritionele voordelen die babyvoeding kon verbeteren.

Het avontuur nam een andere wending wanneer het volkoren meel van meneer Bomel aan depositaris-bakkers wordt geleverd om het Céréal Volkoren brood te produceren. Nu weet u waar onze naam vandaan komt!

De verbintenissen met betrekking tot kwaliteit en oorsprong waren vanaf het begin aanwezig: “Graan geteeld in centraal Frankrijk, zonder toevoeging van chemische meststof!” Dat stond in die tijd op alle verpakkingen vermeld. Geen kwaliteit zonder respect voor de natuur. Geen gezondheid zonder kwaliteit. De cirkel is rond en we doen onze uiterste best om deze ethische verbintenis verder te zetten.

1954

Een première in Frankrijk: Lactoya

Onze meest spectaculaire en originele creatie midden de jaren 60 was LACTOYA: de allereerste sojadrank op de Franse markt. Of hoe we de situatie hebben veranderd voor mensen die lactose-intolerant zijn.

Na zich over babyvoeding gebogen te hebben, voldoet CÉRÉAL nu aan de erg specifieke verwachtingen rond voeding en gezondheid. Dit is de verwezenlijking van onze filosofie: goed doen en zorg dragen voor anderen met plantaardige kwaliteitsproducten.

1974

Pionier van biologische producten en verantwoord aankopen in Frankrijk

In de jaren 70 was de norm mechanisering en versterking. Waarom zou iemand vertrouwen in biologisch?

CÉRÉAL dat voor die tijd tegen de stroom inging en volledig geëngageerd was voor ‘biologisch’, innoveerde om het dilemma van de bevoorrading op te lossen. Hoe kon men voldoende biologische grondstoffen verkrijgen?

CÉRÉAL had het idee om de oogst op te kopen van producenten aan een prijs boven de wettelijke norm. Geven om iets te krijgen en mensen te motiveren. Zo heeft CÉRÉAL zich de middelen ter beschikking gesteld voor zijn doel: kwaliteitsproducten op basis van granen en onbewerkt meel te produceren, opdat de smaakvolle granen goed zijn voor iedereen en voor de planeet.

CÉRÉAL is ondertussen CÉRÉAL BIO geworden, omdat al onze ingrediënten afkomstig zijn van biologische landbouw en voldoen aan een kwaliteits- en smaakcharter dat ons nauw aan het hart ligt om onze producten steeds weer te vervolmaken en te verbeteren.

2007

De plantaardige passie komt naar u toe

Om steeds meer nieuwsgierigheid en interesse te wekken voor plantaardige voeding, hadden de CÉRÉAL-teams in 2007 het idee om een 1e plantaardig en biologisch gamma in de kruideniersafdeling te lanceren. Wat lekkers voor zowel de nieuwsgierigen als de vegetariërs.

Ons gamma burgers en kant-en-klare maaltijden werd erg snel de leider in het biologische maaltijdengamma. Het is ook wel zo dat onze creatieve en heerlijke recepten erg handig zijn. We zijn erin geslaagd om het gemakkelijke aan het aangename te koppelen opdat plantaardige voeding binnen ieders bereik ligt.

In lijn met dit succes werd in 2009 het gamma verder ontwikkeld met een maaltijdengamma in de vegetarische versafdeling. Dit kende eveneens een sterke stijging in de laatste jaren. We zijn gek op plantaardig, biologisch, vers en smaakvol!

Sinds deze lanceringen vernieuwen we elk jaar door te variëren met recepten, smaken te ontdekken uit verre landen of door heerlijke recepten van onze grootmoeders te herontdekken. We streven naar smakelijk en gemak, we koppelen het gemakkelijke aan het aangename, en we blijven doorgaan. Dat is waar het bij CÉRÉAL BIO om draait opdat u zin krijgt in plantaardige voeding.

Sinds 2020 heten al onze producten CÉRÉAL BIO omdat alles biologisch is bij CÉRÉAL en dit mag luid en duidelijk verkondigd worden. Het was vanzelfsprekend om het te maken, het is eveneens vanzelfsprekend om het te zeggen.

2021

CÉRÉAL BIO vindt zichzelf opnieuw uit

Een volledig nieuwe look

In 2021 had het CÉRÉAL BIO-team zin om het logo te veranderen en om geleidelijk aan alle verpakkingen aan te passen. Zin in een meer hedendaags gevoel om onze basisprincipes duidelijk te maken. Zin in meer duidelijkheid. Een vooral: zin om u te laten weten dat we ons erop toeleggen en eraan werken om ons volledige gamma en al onze recepten voortdurend te herzien. Dit zal u helpen om plantaardige voeding te ontdekken.

Een “groene koksmuts” voor verse ideeën

We vinden ons ook achter de schermen opnieuw uit. U hebt uw verwachtingen en suggesties met ons gedeeld: wij hebben naar u geluisterd en we hebben u gehoord. Met ons fantastische R&D-team hebben we beslist om de Nutri-score van al onze recepten te verbeteren. Onze plantaardige recepten hebben mooie resultaten behaald: A- en B-scores voor 90% van onze producten!

Dit werd ook toegepast in onze keuken. Voor meer plezier hebben we een superchef aangeworven:

onze “groene koksmuts” kwam tot stand in Revel om tips te delen en onze handelswijze veilig te stellen. We zijn gek op zijn creatieve ideeën: nieuwe combinaties die het verschil zullen maken in de mond. Iets om op te volgen; binnenkort in de winkel!