INGREDIËNTEN

Voor de chocomousse:

  • 400 g Céréal Bio Tofu Zijdezacht
  • 200 g pure chocolade
  • 60 - 120 g aquafaba (optioneel)
  • 8 Céréal Kokoskoekjes

Voor de crumble:

  • 4 ontpitte medjouldadels
  • 4 Céréal Kokoskoekjes
  • rood fruit naar keuze (voor de afwerking)

BEREIDINGSWIJZE

Smelt de chocolade au bain-marie.

Klop ondertussen de aquafaba luchtig (optioneel).

Doe de gesmolten chocolade en de Céréal Bio Tofu Zijdezacht in een blender. Mix tot je een glad en homogeen mengsel krijgt.

Roer het tofu- en chocolademengsel door de geklopte aquafaba (indien gebruikt).

Vul de glaasjes voor de helft met de mousse. Voeg stukjes Céréal kokoskoekjes toe en werk af met een tweede laag mousse. Bewaar in de koelkast.

Mix de dadels en koekjes in een keukenmachine tot je een zandkoekjesmengsel krijgt dat klontert. Voeg de crumble toe aan de mousses en zet opnieuw 2 uur in de koelkast.

Werk af met rood fruit alvorens op te dienen.

 

Recept in samenwerking met EVA. 

Evavzw.be/cerealbio