INGREDIËNTEN

  • 500 g aardappelen in blokjes
  • 1 broccoli in roosjes
  • Enkele el (olijf)olie
  • 1 grote ajuin gesnipperd
  • 200 g wortelen in stukjes
  • 250 g champignons in schijfjes
  • 250 g tomaten in stukjes
  • mediterraanse kruiden naar smaak
  • 250 g Céréal Bio Tofu Zijdezacht
  • 250 ml water
  • 2 el maïzena
  • 1,5 el groentebouillonpoeder
  • verse basilicum (of vervang door 1 el gedroogde)
  • 1,5 el polenta of paneermeel
  • peper en zout naar smaak

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 180°C.

Kook de aardappelen gaar. Stoom de broccoli 5 minuten en zet opzij.

Stoof de ui en de wortel in de olie. Voeg de champignons toe en laat nog enkele minuten verder bakken. Voeg de tomatenstukjes toe en laat nog even tot het kookpunt komen. Kruid met peper en zout en de Mediterraanse kruiden.

Doe de gegaarde aardappelblokjes in een ovenschaal en schep er de groenten met tomaat overheen. Verdeel als laatste de broccoli over de schotel.

Mix de tofu samen met het water, de maïzena, groentebouillon en basilicum tot een gladde massa.

Giet dit over de groenten en strooi de polenta eroverheen.

Bak gedurende 15 à 20 minuten in de oven. De groentetaart is klaar als het tofumengsel in het midden gestold is. Je kunt dit testen door er met een vork in te prikken. 

 

Recept in samenwerking met EVA.

Evavzw.be/cerealbio