INGREDIËNTEN

BEREIDINGSWIJZE

Maak eerst de zoete aardappelfrietjes klaar: Schil de zoete aardappel. Snij in frieten (niet te dun, anders kunnen ze verbranden). Leg de frieten 10 minuten in koud water om het overtollige zetmeel te verwijderen (zo zullen ze krokanter zijn). Laat ze uitlekken en dep ze droog met een handdoek. Klop het eiwit los in een kom.

 

Leg de frieten in een mengkom en giet er het eiwit, de olijfolie en het paprikapoeder over. Meng goed zodat het mengsel de frieten bedekt. Leg de frieten op bakpapier en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken (mogelijk moet u ze in 2 keer bakken). Verwarm de oven voor op 200°C. Laat gedurende 30 minuten bakken en draai de frieten halverwege de baktijd om. Strooi zout en een snuifje peper over de frieten.

 

Bereid ondertussen de rest van de ingrediënten van uw sandwich: Pel en versnipper de rode ui. Spoel de tomaten en snij ze in schijfjes. Spoel de salade, zwier ze uit en snij in grove stukken.

 

Laat in een pan op een zacht vuurtje de cheddar in de sojaroom smelten. Verwarm de Céréal Bio tuinboon- en tarweburgers enkele minuten aan beide kanten. Maak de pitabroodjes wat vochtig en verwarm ze 20 seconden in de microgolfoven.

 

Snij het pitabroodje open en doe er de ingrediënten in: zoete aardappelfrietjes, tomaten, rode ui, de burger in twee gesneden, de cheddarsaus en de salade. Geniet ervan!

 

 

 

ONTDEK

Onze andere recepten