GOED VOOR ZICHZELF ZORGEN

Plantaardige voeding is een smakelijke reactie op bepaalde slechte consumptiepatronen. Met plantaardige voeding denken we aan onze eigen gezondheid en de gezondheid van anderen door middel van de diversiteit in aanvoer en dagelijkse maaltijden:

  • Zoals u weet, is de verleiding groot om zaken te eten die “te machtig, te vet, te gesuikerd” zijn. De artsen van de Wereldgezondheidsorganisatie en voedingsdeskundigen moedigen trouwens iedereen aan om dringend aandacht te schenken aan meer plantaardige voeding: gezond, gevarieerd en toegankelijk wat betreft kostprijs; dit zijn slechts een aantal voordelen.
  • En als reactie op de uitdagingen: het doel van plantaardige voeding houdt vast aan een pragmatisch concept: evenwichtige voeding. Het idee is eenvoudig: het is belangrijk om meer te variëren met de voedingsinname en verschillende ingrediënten te gebruiken om gezond te blijven en een goede vitaliteit te garanderen.
  • Concreet betekent dit dat we beide zaken kunnen combineren. Enerzijds bekijken we wat we dagelijks op ons bord leggen. Anderzijds denken we na over het geheel van maaltijden tijdens de week zodat we kunnen variëren met de geneugten en aanvoer van eiwitten, in functie van onze levensstijl. Er moet een overeenstemming zijn tussen evenwicht en levensstijl.

VOOR DE PLANEET

Plantaardige voeding is een verstandig voorstel omdat het uitnodigt om voorrang te geven aan biologische landbouw die de bodem noch de natuur uitput. Bij biologische plantaardige voeding wordt optimaal rekening gehouden met de gezondheid van de planeet en beperken we onze impact op de natuur:

  • Menselijke voeding hangt vandaag te veel af van een erg intensieve conventionele landbouw zonder respect voor het milieu (pesticiden, monocultuur). Met biologisch en duurzaam nemen we onze verantwoordelijkheden en denken we aan de toekomst. Ontlenen zonder uit te putten, dat is een verstandige keuze.
  • Plantaardige voeding doet een beroep op biologische en verantwoorde landbouw, het is vooraleerst een productiemethode die het mogelijk maakt om de impact op het milieu in erg grote mate te verminderen. Minder broeikasgassen, minder pesticiden, zelfs helemaal geen pesticiden, bijdrage aan respect voor de biodiversiteit, strijd tegen erosie van de bodem. Kortom, gezond verstand en respect!
  • De gevarieerde teelt van granen en peulvruchten heeft minder impact op het ecosysteem en de biodiversiteit. Door bij te dragen aan het behoud van de vruchtbaarheid van de bodem en de erosie ervan te verhinderen, garandeert de teelt van peulvruchten weerbaarheid tegen de klimaatverandering.
  • Een ander, even belangrijk, pluspunt: peulvruchten zijn een stuk goedkoper om te telen en bieden in veel grotere mate kwalitatieve eiwitten.

VOOR IEDEREEN

Plantaardige voeding is voor iedereen geschikt, mannen, vrouwen, kinderen, jongeren: we hebben allemaal iets plantaardigs in ons, een hunkering naar iets krokant of een specifieke voedingsbehoefte te vervullen. Als u er zin in hebt, is het voor u!

Of u vegetariër bent (zoals 1 op de 20 mensen wereldwijd), een omnivoor op zoek naar diversificatie of een gastronomische liefhebber van vlees die zijn portie plantaardig voedsel wil, bij CÉRÉAL BIO zijn er voor iedereen geschikte recepten. Voor af en toe, een paar keer per week of voor alle dagen: u beslist. Op kantoor, thuis of bij vrienden: u kunt kiezen uit heel wat recepten.

U vindt alle smaken in de natuur en bij CÉRÉAL BIO trachten onze teams u een verscheidenheid aan gezonde en heerlijke vegetarische recepten en producten voor te stellen om te voldoen aan ieders wensen. We hebben er voor ieders smaak en elke gelegenheid.