ONZE FANTASTISCHE GRANEN EN PEULVRUCHTEN

Belangrijke vraag wanneer u klaar bent om zich aan te sluiten bij onze gemeenschap van groene fijnproevers: kent u het verschil tussen granen en peulvruchten?

Granen en peulvruchten bieden een diversiteit aan ongelofelijke smaken en vervullen de fundamentele voedingsbehoeften.

 • Granen zijn: tarwe, gerst, haver, rogge, mais, rijst, gierst, boekweit en quinoa. Ze zijn belangrijke bronnen van eiwitten en vezels. Bepaalde granen hebben bindende eigenschappen, zoals tarwemeel, waardoor men kan spelen met texturen en 1001 ongekende recepten kan voorstellen.
 • Peulvruchten zijn met name: tuinbonen, linzen, kikkererwten. - Peulvruchten zijn vetarm, bron van ijzer en eiwitten (20 tot 40%) en bevatten geen gluten. En alle peulvruchten zorgen voor een uitstekende smaakbeleving.

Bij CÉRÉAL BIO werken we reeds generaties met deze ingrediënten: we zijn fan van hun diversiteit aan smaken, hun textuur waarmee we kunnen spelen en hun positieve effecten op de gezondheid in het kader van een gevarieerde, evenwichtige en kleurrijke voeding.

TOFU EN SEITAN, WAT ZEG JE?

Heeft u al tofu geproefd?

 • Tofu is het voornaamste ingrediënt in Japanse gerechten. Het is gestremde en geperste sojamelk. Het wordt traditioneel vervaardigd door coagulatie van de eiwitten uit onze biologische en Franse soja.
 • Het kan op verschillende manieren worden klaargemaakt: gerookt, natuur, gemarineerd, in blokjes gesneden, in reepjes gesneden. Het is dus het ideale ingrediënt voor vele zoete of zoute recepten, en is klaar in een handomdraai!
 • Pluspunt: tofu is een erg goede bron van plantaardige eiwitten, zodat u ervan kunt genieten zonder u schuldig te voelen.

Kent u seitan?

 • Seitan werd meer dan 100 jaar geleden door de boeddhisten in China en Japan ontdekt.
 • Het is stevig en smaakvol; het wordt vervaardigd uit tarwemeel, speltmeel of gluten.
 • Pluspunt: onze chef is er gek op omdat het rijk is aan eiwitten en de textuur is ideaal om knapperige burgers te maken.

WAARUIT BESTAAT EEN PLANTAARDIG GERECHT BIJ CÉRÉAL BIO?

Dat is gemakkelijk. Elk van onze producten wordt door onze chef gemaakt met biologische ingrediënten, smaak, specerijen, en heel veel liefde.

Zoals u weet, zijn onze verafgode ingrediënten deze waar we gek op zijn en die we reeds meerdere generaties telen, namelijk biologische granen en peulvruchten.

 • We werken graag met tarwe dat ons toelaat te spelen met texturen. We zijn gek op gerst dat lekker knapperig is. We laten u boekweit, rijst en gierst ontdekken en nemen u mee op een kosmische reis met soja en seitan.
 • We houden van tuinbonen uit het zuidwesten die met veel zorg worden geteeld. We zijn gek op linzen in alle kleuren en op kikkererwten die een lichte nootachtige en mediterrane smaak geven aan onze gerechten.
 • En ja, we verklaren onze liefde voor specerijen, aroma's en kruiden die alle culinaire reizen en gewaagde ideeën mogelijk maken. Plantaardige voeding is vooraleerst een gastronomisch avontuur. Plantaardige voeding verveelt nooit.
 • Onze producten en recepten zijn uiteraard maar voorstellen. U beslist hoe u ze gebruikt. We laten u beslissen over welke groenten, fruit en bijgerechten u wilt gebruiken. Wij houden ons bezig met het voedingsevenwicht, de kwaliteit van de ingrediënten en de harmonie van smaken. Dat is al heel wat.